نشان تجارت - محمد آیتی: جواد نیکبین، نماینده کاشمر در خصوص اعدام محسن شکاری و تفسیرهای متفاوتی که از «محاربه» برای اجرای حکم او صورت گرفت به نشان تجارت گفت: من با مجازاتهایی که باعث امنیت در کشور شود، موافقم و فکر نمیکنم هیچکدام از مردم هم با آن مخالف باشند، کسی که به اعدام به واسطه جرمی، محکوم میشود یا حکمی برای او صادر میگردد، مرجع تشخیص و تنویر افکار عمومی در این رابطه، قوه قضاییه است. به طور مثال، چند روز پیش، یک نفر را در مشهد و در ملاء عام اعدام کردند، خب این فرد دو نفر را کُشته بود و طبیعی است فردی که آدم بکُشد باید اعدام شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در خصوص فردی که گفته میشود کسی را نکُشته، اما اعدام شده، قوه قضاییه باید در صدا و سیما و در دیگر رسانههای جمعی، اطلاعرسانی کند و دلیل اعدام آن فرد را دقیق و شفاف به مردم بگوید. در خصوص اعدام افراد یا آقای محسن شکاری، تشخیص با قاضی است و اوست که تشخیص محاربه بودن یا نبودن را میدهد، هرچند که باید بگویم تنها یک نفر در این پرونده تصمیمگیر نیست و شورای عالی وجود دارد که آن افراد، نظر میدهند.
این چهره اصولگرای مجلس میگوید: من قائل به این هستم که نباید جامعه ملتهب شود. هر چیزی که باعث التهاب جامعه شود باید از آن جلوگیری کرد. اگر در جایی عدمبیان شفاف دلایل جرم باشد، به التهاب جامعه منجر میشود. قوه قضاییه در خصوص این اعدام هم باید بیان درستی داشته باشد که شاید هم داشتند و من نشنیدم و این نشنیدن من به معنای بیان نکردن دلایل توسط قوه قضاییه نیست.
وی در واکنش به اینکه محسن شکاری از لحظه دستگیری تا اجرای حکم اعدامش، حدوداً ۷۰ روز بوده و این در مقایسه با مجرمان دیگری که محکوم به اعدام بودند، اما یا حکمشان اجرا نشده یا اگر شده خیلی زمان برده و به نظر در خصوص فرد موردنظر این زمان بسیار کوتاهی بوده است، گفت: بهترین پاسخدهنده به این سوال، قوه قضاییه است، اما آنچه من به نظرم میرسد، قطعاً ریختن خون آدمها و اعدامها نباید بدون دلیل باشد و حتماً قوه قضاییه دلیل متقنی دارد که باید آن را بیان کند. قوه قضاییه در جاهایی که باید تند و سریع کارش را انجام دهد، این کار را صورت داده و این موضوع هم، از آن دست است و شاید برخی پروندهها به خاطر اینکه امنیتی نیستند با تانی کارش دنبال میشود و این موضوع، چون امنیتی بود، سریع به حکم و اجرا رسید.
نیکبین میگوید: موضوع محاربه با موضوع کُشتن و قتل فرق دارد. محاربه تعریفی در قانون دارد که معنیاش این نیست که فرد حتماً کسی را کُشته باشد. برهم زدن امنیت عمومی یک دلیل آن است که افرادی که مجازات شدند، این کار را انجام دادند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس در خصوص اینکه اعدامهای اخیر با گفتوگویی که چندی پیش بحثش مطرح شد، میتواند در تناقض باشد یا نه؟ گفت: مجازات کردن مجرم با گفتوگو کردن در تناقض نیست. کسی که میآید در خیابان و شیشه میشکند، آدم میکُشد، مامور نیروی انتظامی و مسجد را آتش میزند، چادر از سر زنان میکشد، موضوعش اعتراض نیست و گفتوگو هم سر این افراد نمیشود.